Szépség Barlang
Fodrászat

Ombre hajfestés

Az „ombre” francia eredetű szó, jelentése: árnyék. Franciaországból ered, és gyorsan terjedt el a francia kifutók világából egészen Amerikáig, majd az egész világban. Népszerűsége feltehetően abból származik, hogy megtévesztésig hasonló lehet ahhoz, mint amikor hosszas tengerparti napozás után a nap kiszívja a haj végeinek színét, ezáltal egy színátmenet képződik, amely esztétikus változatosságot kölcsönöz a hajszínnek. Az ombre nem csak a hajfestésben hódít: a körömfestés és ruha világában is népszerű.

Az ombre festés tulajdonképpen egy melír technika, amely során különböző mértékű színátmenetet festünk a hajzuhatag valamelyik részénél. Számtalan variációja létezik a színek tekintetében az ombre festésnek, szinte bármilyen színkombináció elképzelhető az egészen finom, természetes átmenetektől a különleges, extrém színkombinációkig. Az ombre hajfestés lényege, hogy egyfajta napszítta, könnyed, természetes hatással dúsítsa a frizurát: a festetlen hajon is látható árnyalatkülönbségeket erősíti fel (ugye hajvégeink mindig világosabbak néhány árnyalattal, mint a frissen nőtt hajtöveknél – köszönhetően a napfénynek, a szárításnak és egyéb környezeti behatásoknak).

Milyen ombre hajat lehet készíteni ?

Természetes ombre: ez a legnépszerűbb, hiszen természetes hatást kölcsönöz. Az alap természetes árnyalatú barna, és a végek pedig ennek bármilyen világos árnyalatai (akár a szőkéig is világosítva)
Vörös ombre: Többféle verzióban készíthető, barnával, szőkével kombinálva. De készíthető úgy is, hogy a teljes haj vörös, csak az árnyalatok világosodnak
Extrém ombre vagy szivárvány ombre:˛ az extravagáns külsőt kedvelők bátran használhatnak élénk színeket (lila, zöld, kék, pink) a hajvégre.

fodrászat a XX. kerületben - fodrászat Erzsébeten - fodrászat délpesten - fodrászat az M5 kivezetõ mellett